
Para biriktirmek için Papara’nın sana sunacağı 8 fayda
Selam Paparalı! Para biriktirmek hayatımızın değişmeyen konularından biri. Eminiz sen de para biriktirmek konusunda zaman zaman düşüncelere dalıyor, nereden başlasam nasıl yapsam diye sorularla boğuşuyorsundur. Eğer para biriktirmek konusunda bir şeyler yapmak istiyorsan bu yazıyı mutlaka oku. Belki para biriktirmeye henüz başlayamadın ya da sürekli erteliyorsun, belki daha önce denedin ama vazgeçmek zorunda kaldın. Bu kez yeniden küçük adımlarla yola koyulman ya da yola devam etmen için sana yardımcı olmak isteriz. Bu yüzden seninle para biriktirmek konusunda fikirler ve birikim yapmanı sağlayacak bilgiler paylaşmak istedik. Ve elbette Papara’nın hem para biriktirmek için hem de bütçe tasarrufu yapmak için sana fayda sunacağı özelliklerden de haberdar olmanı istedik.
Para biriktirmek için ilk adım: Kazandığından fazlasını harcamamaya çabala
Para biriktirmeye karar verdin, ilk olarak dikkat etmen gereken birkaç kuralı seninle paylaşalım. Öncelikle bütçeni bilmen ve harcamalarını buna göre planlaman lazım. Bütçen ne kadarsa daha fazlasını harcamamalı, kazancının bir kısmını ufak da olsa kenara koymalısın. Kazancından fazlasını harcamak seni borçlandırabilir, birikim yapmanı engeller. Bunun için kendine aylık bir limit belirleyebilir ve harcamalarını bu limit üzerinden yapabilirsin.
Birikim Hesabı oluştur, hedefini belirle, biriktirmeye başla!
Papara’da hızlı, kolay ve ücretsiz olarak Birikim Hesabı açabilirsin. Hesaplar menüsüne gir, Birikim Hesabı’nı seç. Birikim Hesabı’na isim ver, para biriktirmeye başla. Dilersen Cashback ile kazandıklarını doğrudan Birikim Hesabı’na aktar, dilersen Yuvarla özelliğini aktif ederek harcamalarındaki küsuratlı biriktir. Birikim Hesabı’na dair ayrıntılı bilgi için şu yazımıza göz atabilirsin.
Harcamalarını bil
Sırada harcama takibi var. Her ay nerede, ne kadar para harcadığına ne kadar hakimsin? Yaptığın harcamaları bilerek birikim yapmaya başlayabilirsin. İlk olarak bir günde/haftada/ayda ne kadar harcadığını ve nelere harcadığını öğren. Daha sonra bu harcamaların ne kadarı gerekli/gereksiz analiz et. Ortaya çıkardığın tabloyu değerlendir ve bir sonraki ay gereksiz harcamalarını bilerek benzerlerini yapmaktan kaçın.

Ücretsiz para transferi ile paran cebinde kalsın
Birikimin büyüğü küçüğü olmaz. Finansal ihtiyaçlarımızı artık online kanallar üzerinden gerçekleştirebilme olanağına sahibiz. Bu konuda hayatımızı kolaylaştıran en güzel şeylerden biri de para transferleri. Ancak para transferi işlemlerinde işlem ücretleri olabiliyor. Meblağ gözüne küçük gelebilir ama bu da dikkat etmen gereken konulardan biri. Gereksiz her bir harcamadan, işlem ücretinden kaçınman birikim yapmanı kolaylaştıracaktır. Bu yüzden meblağ küçük de olsa “bir şey olmaz” demekten vazgeç.
İlgili İçerik: IBAN’a para transferi nasıl yapılır?
Kart aidatı, kullanım ücreti, kart ücreti ödeme
Yukarıda bahsettiğimiz gibi gereksiz her türlü ek ücretten, masraftan kaçınman gerekir. Bunun için kullandığın kartlara aylık kart ücreti, aidatı ödeyip ödemediğini bilmen önemli. Bunca zaman farkında olmadan ödediğin ek ücretler olabilir. Şimdi kullandığın kartlara bak ve ne kadar aidat ödediğini öğren.
İlgili İçerik: Papara Metal Card’ı artık satın alabilirsin
İndirimleri kovala, kazandıran programları takip et
Alışveriş yapmak istediğinde ya da bir şeye ihtiyacın olduğunda fiyat araştırması yapmayı unutma. Aynı ürün, farklı yerlerde farklı fiyatlara satılabilir, hatta indirimde olabilir. Bunun için ilk olarak fiyat araştırması yap, sonra alışverişini tamamla. İndirimleri ve kazandıran programları takip etmek her zaman kar elde etmeni ve daha az harcamanı sağlar.
Şimdi sen de Cashback markalarını incele ve eğer bu markalarda harcama yapıyorsan ödemeleri Papara Card ile yapmaya başlayarak bütçene destek ol.
İlgili İçerik: Cashback ile yıl boyunca harcadıkça nakit kazan
Aboneliklerini yönet
Online dizi/film, müzik, video, oyun gibi platformlara artık üye olmayan yoktur. Peki, bu platformlardan kaçını kullanıyorsun, kaç platforma üyesin ve her ay bu platformlara ne kadar ödeme yaptığını biliyor musun? Gittikçe yaygınlaşan abonelikler artık takibini oldukça zorlaştırıyor, belki de abone olduğunu bile unuttuğun ama sürekli ödeme yaptığın platformlar vardır. Bu bilinmezlikten kurtulman ve her ay boş yere para ödeyip ödemediğini öğrenmen gerekir. Aboneliklerini tek bir yerde toplayarak bu kontrolü sağlayarak gereksiz ödemelerden kaçınabilirsin.

Faturalarını düzenli öde
Cep telefonu, elektrik, su ve doğal gaz… Her ay ödememiz gereken ve takip etmemiz gereken birçok fatura var. Bunları düzenli olarak ödüyor musun? Düzenli ödemediğin faturalar sana ek ücretlerle geri döner. İşte bu yüzden faturalarını takip ederek düzenli bir şekilde ödemen gerekir. Bunun için otomatik ödeme talimatı verebilir ve gecikmelerin önüne geçebilirsin.
Hesaplı ve keyifli finansal işlemler için aramıza katıl
Papara, finansal işlemlerini hızlı, kolay, hesaplı ve keyifli gerçekleştirebilmen için tasarlandı. Şimdi sen de 13 milyonu aşkın Paparalının neden Papara’yı tercih ettiğini anlamak, bütçe dostu ürünleri kullanmak, harcadıkça kazançlı çıkmak ve en önemlisi ayrıcalıklı finans deneyimi yaşamak için harekete geçebilirsin. Zaman kaybetmeden Papara hesabını saniyeler içinde ücretsiz oluştur ve dilediğin Papara Card’a kolayca sahip ol, kullanmaya başla. Papara hesabını oluşturmak için aşağıdaki butona tıklayabilirsin.
ÖNE ÇIKAN YAZILAR
-
Para istemenin alternatif yolu: Link ile Para İste
-
Papara’ya hoş geldin Rebellion!
-
Sevdiğin yayıncıyı Papara ile destekle
-
Keşfetmeye hazır mısın? YouTube belgesel önerileri
-
19 Mayıs 1919: Bandırma Vapuru bir kurtuluş destanına doğru yol alıyor!
-
Papara numaranı yakından tanı: Papara numarası nedir?
-
Hey Paparalı! 2021’le vedalaşmadan önce kendini şımartmaya var mısın?
-
Metaverse hakkında merak ettiklerin burada: Metaverse nedir?
-
Tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun!
-
Yol gösteren, unutulmaz Mustafa Kemal Atatürk sözleri