
En iyi e-spor oyunları
İçindekiler
Selam Paparalı! E-spor, günümüzün en çok tercih edilen ve sevilen spor dallarından biri. Sınırsız oyun çeşitliliği ile gün geçtikçe daha da ilgi görüyor. Eğer “bir oyun tutkunuyum” diyorsan veya e-spor oyunlarına yeni yeni başlayacaksan bu yazımız tam sana göre. Çünkü senin için en iyi e-spor oyunları listesini çıkardık. Bu listede yer alan en iyi e-spor oyunları, hem revaçta olan hem de yeni başlayanlar için uygun olan e-spor oyunları. Sen de zamanın nasıl geçtiğini unutturacak bu oyunlardan en beğendiğini seçip oyuna başlayabilirsin. İşte daha önce neden başlamadım dedirtecek ve seni ekrana kilitleyecek en iyi e-spor oyunları.
Valorant
Valorant en iyi oyunlar arasına adını çoktan yazdırdı. Overwatch oyununa benzetilen Valorant, birinci şahıs nişancı bir perspektife sahip. Oyunu dikkatli, refleksli ve örümcek hislerinden güç alarak oynaman gerek. Sürekli tetikte ve uyanık olman da önemli, aksi takdirde her an vurulabilirsin.

Valorant’ın bu denli tutması bir tesadüf değil. Muadili oyunlardaki katlanılmaz düzeye varan hile kullanımı ve mekanik sorunlar nedeniyle oyun dünyasının birçok sakini Valorant’a göç etti. Valorant yumuşatılmış harita tasarımları, adil düello ve rekabeti altın tepside sunmasıyla oyuncuların gönlünü çalmayı başardı ve bu başarıyı ilk günkü gibi koruyor.
Taktik ekipmanlar, her biri kendine has yeteneklere ve görünüme sahip karakterler, sis bombaları, savaşma azmini besleyen harita ve daha nice özellik… Valorant, hem oyun sistemi hem de şaşmaz prensipleriyle e-spor ile ilgilenmeye başlayanların uğradığı bir durak olmalı.
Counter-Strike: Global Offensive
1.6 serisiyle bir neslin internet kafelerde dirsek çürütmesine yol açan Counter Strike serisini bilen bilir. Oyunda teröristler ve anti-teröristler olmak üzere seçilebilir iki grup vardır. Oyunda teröristler esirleri rehin tutmak ve patlayıcı bomba kurmakla görevliyken anti-teröristler, zamanlanan bombayı imha edip rehineleri kurtarmakla sorumludur.
Counter-Strike: Global Offensive de bu serinin dördüncü oyunu ve pek çoklarına göre tartışmasız biçimde serinin gelip gelebileceği en zirve nokta. Global Offensive; özelleştirilebilir bıçak, destekleyici ekipman, güncel haritalar ve sağladığı bol heyecanla, birinci şahıs nişancı sevenlerin bir şans vermesi gereken en iyi oyunlar arasında.
PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG)
PUBG, oyun dünyasına yeni ve tatmin edici bir soluk getirdi. Gerek konsepti gerek işleyişiyle geniş bir hayran kitlesi oluşturdu. PUBG’nin sadece Steam’de 2 milyonu aşkın kullanıcı incelemesinin olması hem şaşırtıcı hem de normal, çünkü tesiri yüksek bir oyunla karşı karşıyayız. Ve kuşkusuz kendisi en iyi oyunlar arasında ilk sıralarda.
PUBG’nin standart modunda 100 kişi tamamen rastgele takımlar halinde uçaktan paraşütle atlar ve farklı yerlere dağılırlar. Düştükleri yerde envanter, ekipman, erzak toplarlar. Bu eşyalar kurşun, silah, ilk yardım kiti, enerji içeceği gibi hayatta kalmayı sağlayan savaş ve güvenlik ekipmanlarıdır.
Bir yandan da oyun alanı daralır. Oyuncu hem daralan alanda uygun bir çemberde kalmak zorundadır hem de rakiplerini alt edip tek takım olarak galip gelmeye çalışmalıdır. Anlayacağın bütün bu süreçte her açıdan heyecan doruktadır.
PUBG, tüm heyecanı, hızlı takım oluşturulabilmesi ve kolay oynanabilirliğiyle her e-spor tutkununun dikkatini çekecek cinsten.
Splatoon 2
Splatoon 2 Nintendo’nun Nintendo Switch için geliştirdiği bir TPS (üçüncü şahıs nişancı) oyunu. İster tek kişilik ister multiplayer oynayabileceğin oyunun hikayesi ise şu şekilde: Splatoon 1'deki son Splastfest'in üzerinden 2 sene geçmiştir. Callie ve Great Zapfish ortadan kaybolmuştur. Octarian’ların arkadaşlarının kayboluşunun arkasında olduğundan şüphelenen Marie, Ajan 4 (Agent 4)’ü onları aramakla görevlendirir. Bu görevde Ajan 4, Octo Canyon'a saldıracaktır.
Oyun, Octo Valley ile benzerlik taşıyan Octo Canyon'da geçiyor. Splatoon 2 da ilk oyun gibi her biri dörder kişilik iki takımdan oluşuyor. Savaşlara odaklanan macera dolu bu rengarenk oyunda oyuncular “humanoid” ve “squid” olmak üzere iki form arasında istedikleri zaman geçiş yapabiliyorlar. İlk oyuna göre daha başarılı grafikleri, yeni modları ve silahlarıyla Splatoon 2 kesinlikle keyifli bir oyun deneyimi vadediyor.
League of Legends
En iyi oyunlar arasında League of Legends olmazsa olmaz. MOBA türünün vazgeçilmezi ve belki de en ünlüsü League of Legends, stratejik karar alma ve takım çalışması gerektiren keyifli bir oyun. 140’ı aşkın oynanabilir karakterin her birinin ayrı bir hikayesi ve kabiliyeti var. League of Legends piyasaya sürüldüğünden bu yana free to play olarak tanımlanan ve haksız rekabete karşı duran kırmızı çizgisiyle arena oyunu sevenlerin gönlünü fethetti.

Arena oyunlarında tipik olarak görülen karşı karşıya gelme durumu bu oyunda da mevcut. 3v3 veya 5v5 takımlar halinde yukarıdan aşağıya inen bir haritada karşı karşıya gelinir. Amaç bir yandan NPC minyonları yenerken diğer yandan da karşı takımın oyuncularını alt edip ana karargahlarını ele geçirmektir. Büyü yetenekleri, her yeni oyunda sıfırlanan silah geliştirmeleri, ormanda kurulan pusular ve diğer birçok aksiyonla oyunun başından kalkmak zorlaşır. E-spor kültürüne yeni yeni girenler, ilk başta kısa ama öğretici bir eğitim veren League of Legends’a kısa sürede alışabilirler.
Hearthstone
Blizzard firması tarafından geliştirilip 2014 yılında oyuncularla tanıştırılan bir kart ve strateji oyunudur Hearthstone. Wild, Battlegrounds, Arena ve Standart gibi farklı modları içeren oyun, sıra tabanlı bir altyapıya sahiptir. Desteler oluşturup uygun düşen kartları belirleyip bir strateji çerçevesinde kullanarak karşı tarafı alt etme mantığına dayanan oyunun konsepti, World of Warcraft serisinden alınma.
Özellikle FPS ve MOBA ikilisinden sıyrılıp farklı bir şeyler denemek isteyen e-spor meraklıları için Hearthstone, nokta atışı bir alternatif olsa gerek.

Papara’dan e-spor’a tam destek
Türkiye’deki ilk VR turnuvasının Papara sponsorluğunda düzenlenmesi tesadüf değil. Papara olarak e-sporu, özellikle de Türkiye’de ivme kazanan e-sporu desteklemeyi sürdürüyoruz. İsim sponsoru da olduğumuz Papara Supermassive Blaze takımına tam destek verirken, e-spor dalında düzenlenen birçok etkinliğin içinde yer almayı da ihmal etmiyoruz. E-spor oyunları ve e-spor etkinliklerine meraklıysan bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutma, gelecek günlerle yepyeni etkinlikler ve sürprizlerle karşında olabiliriz.
Cashback, Steam ve Playstation Network harcamalarında kazandırıyor
Paparalıların birçoğu bilir ama bilmeyen varsa hatırlatalım. Papara’da Cashback programı ile birçok markada sabit oranlarda nakit kazanarak bütçene destek olabilirsin. Ulaşımdan markete, film/dizi/müzik platformlarından e-spor oyunlarına kadar farklı kategorilerdeki anlaşmalı birçok markada Papara Card ile harcama yaparak nakit kazanabilirsin. Oyunseverlerin en çok sevdiği Cashback ile Steam ve Playstation Network ile olan. Cashback detayları şöyle;
Saniyeler içinde Paparalı ol
Paparalı olmak için hala geç değil. Oyun & Dijital Kod, fatura, İstanbulkart ve bağış ödemeleri, 7/24 ücretsiz para transferi, harcadıkça nakit kazandıran Cashback, abonelikler özelliği ve aylık özet ekranı gibi birçok yenilikçi hizmet tek bir yerde, yani Papara’da. Şimdi Papara hesabını saniyeler içerisinde ücretsiz oluştur, ayrıcalıklı bir deneyim yaşamaya başla. Aşağıdaki butona tıklayarak Papara dünyasına adım atabilirsin.