
30’lu yaşlar için okuması en zevkli kitaplar
30’lu yaşlar genç yetişkinliğin sona erdiği, gerçek yetişkinlik döneminin başladığı yaşlardır. Bir zamanlar başında olduğun yolu tamamlamış bir yetişkin olmuşsundur artık. Üstelik hâlâ önünde tecrübelerinden faydalanarak güçlü ve sağlam adımlar atacağın daha nice yollar vardır…
Yeni ve doğru başlangıçlarla dolu bir dönemden bahsediyoruz. Hayal et, potansiyelinin doruklarındasın. Ayakların yere “eski sen”e göre daha sağlam basıyor ve yaşadıklarınla daha güçleniyorsun. Tüm bunlar da kendini ve hayatını değerlendirme yeteneğini güçlendiriyor. Dolayısıyla okuyup süzgecinden geçirdiklerini de çok farklı değerlendirmen kaçınılmaz oluyor.
Senin için birbirinden sürükleyici kitaplardan oluşan küçük bir liste hazırladık. Hem okurken keyif alacağına hem de 30 yaşından önceki senden daha farklı bir gözle bakacağına emin olarak seçtik. Üstelik senin için hazırlanan bu kitapların hepsini Bkmkitap’ta kolayca bulup Papara Card’ınla alabilir ve Cashback’le de harcadıkça nakit kazanabilirsin. Sana önerilen muhteşem kitaplar ve ayrıntılı bilgileri için okumaya devam et!
Ve işte onu böyle kaybedersin – Junot Diaz
Pulitzer ödüllü yazar Junot Diaz’ın yalın ve sürükleyici bir üslupla kaleme aldığı bu kitap kısa hikâyelerden oluşuyor. Hikâyelerin farklı ama ortak bir özellikleri var; bu hikâyelerin baş kahramanları romantik ilişkilerini mahvetmeyi başarmış erkekler. Yer yer acımasız yer yer mizah dolu bir atmosfere bürünen bu hikâyeler, Diaz’ın yalın ve incelikli üslubuyla insanı etkisi altına almayı başarıyor.
Doppler – Erlend Loe
Gündelik hayatın temposundan, şehir hayatının yarattığı stresten şikayetçi olmayan var mı? Andreas Doppler da şikayetçiydi ve bir gün tüm bunları geride bırakarak ormanda yaşamaya karar verdi. Eşi ve iki çocuğu dahi bu radikal karara engel olamadı. Ormanın sessizliği onu büyülemişti. Kendini avcı-toplayıcı olarak tanımladı ve Bongo adını verdiği bir geyikle arkadaş oldu. Dışarıdan bakıldığında “delirmiş” diye düşünebileceğin bir insanın iç dünyasına bir yolculuk yapmaya ne dersin?
Yapacak bir şey – Zadie Smith
İlk romanı İnci Gibi Dişler’le tanınan ve büyük ilgi gören bol ödüllü Birleşik Krallık doğumlu yazar Zadie Smith, ağırlıklı olarak kimlikler, kültürler ve sınıflar üzerine yazdığı denemelerini Yapacak Bir Şey Yok’ta da sürdürüyor. Pandemi sürecinin başlarında yayımlanan bu kitap; yazarın bu süreçte gözlemlediği, yaşadığı olayların etkisiyle yazdığı, ayrıcalıklar, eşitsizlikler, yarına dair endişeler üzerine toplumun aynası niteliğinde, gerçekçi bir eser.
Haşlanmış harikalar diyarı ve Dünya’nın sonu – Haruki Murakami
21. yüzyılın en önemli yazarlarından kabul edilen Japon yazar Murakami, gerçeklikle fanteziyi mükemmel şekilde harmanladığı bu kitabında polisiye türünde sürükleyici bir macera anlatıyor. Hikâyemiz “Sistem” ve “Şifreciler” tarafından ikiye bölünmüş bir dünyada geçiyor. Romanımızın kahramanı, ilk bakışta sıradan hayalleri ve sıradan zevkleri olan bir adam gibi görünse de aslında Şifreciler için kilit role sahip bir denek. Kahramanımızın hayatı deli bir bilim insanının karmaşık bir işlemle hayatına girmesiyle kökünden değişiyor. Hiç Murakami okumadıysan, başlamak için harika bir kitap!
Hayata röveşata çeken adam – Fredrik Backman
İlk bakışta insana huysuz ve aksi görünen amcalar, teyzeler pek çok kitaba, filme, hikâyeye konu olmuştur. Görünürde huysuzdurlar ama çok geçmeden o huysuzluğun aslında bir maske, maskenin ardındaysa şefkat dolu bir karakter olduğu anlaşılır. 59 yaşındaki Ove da öyle. Bu kitap hayatın yoğun ve stresli trafiğine verilen sıcacık bir mola. Ayrıca eser “A Man Called Ove” adıyla beyaz perdeye uyarlandı ve birçok ödül aldı. Okumayı bitirdikten sonra göz atabilirsin.
Edebiyat dünyası bir okyanus olsa listemiz ise okyanusta bir zerre olurdu. Sen de şimdi sana ilham vereceğini düşündüğümüz, daha fazlasını istemene sebep olacağına inandığımız değerli eserlerin küçük bir zerresini ve hatta daha fazlasını Bkmkitap’ta keşfedebilir, kalbinin kütüphanesine ekleyebilirsin! Ayrıca ödemelerinde Papara Card’ın sayesinde anında %15 nakit kazanabilirsin. Cashback ile harcadıkça nakit kazanabileceğin markaların neler olduğunu öğrenmek için tıkla. Eğer bir Papara Card’ına sahip değilsen hemen incele ve sana uygun olanını seç!
Paparalı ol
Henüz Paparalı değil misin? Hızlı, kolay, hesaplı ve keyifli bir finans deneyimi için Papara hesabını ücretsiz oluşturabilirsin. Hemen aşağıdaki butona dokun, aramıza katıl.
ÖNE ÇIKAN YAZILAR
-
Para istemenin alternatif yolu: Link ile Para İste
-
Papara’ya hoş geldin Rebellion!
-
Sevdiğin yayıncıyı Papara ile destekle
-
Keşfetmeye hazır mısın? YouTube belgesel önerileri
-
19 Mayıs 1919: Bandırma Vapuru bir kurtuluş destanına doğru yol alıyor!
-
Papara numaranı yakından tanı: Papara numarası nedir?
-
Hey Paparalı! 2021’le vedalaşmadan önce kendini şımartmaya var mısın?
-
Metaverse hakkında merak ettiklerin burada: Metaverse nedir?
-
Tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun!
-
Yol gösteren, unutulmaz Mustafa Kemal Atatürk sözleri