30 yaşına gelmeden okuman gereken 8 kitap

Papara

İçindekiler

Genel kültür anlamında en doyurucu araçlar hâlâ kitaplar. Seni hem kişisel olarak derinleştiren hem de sosyal hayatında daha iyi bir konuma gelmeni sağlayan kitapların en güzel yanı ise her zevke uygun onlarca türünün olması. Ancak kitap zevkin ne olursa olsun, pek çok kitap sever tarafından okunan ve günlük hayatta birçok konuya referans olan bazı kült kitapları okumuş olmak seni daha iyi bir konuma getirebilir. Bu yazımızda, 30 yaşından önce okumanı tavsiye ettiğimiz bazı kitapları listelemeye çalıştık. Listede her türden kitaba yer vermeye çalıştık. Yazının sonunda ise seni harika bir kampanya bekliyor; gözünden kaçmasın!

Çavdar Tarlasında Çocuklar - J. D. Salinger

Kendine has tarzıyla öne çıkan efsanevi yazar J. D. Salinger tarafından yazılıp, ilk kez 1951 yılında basılan Çavdar Tarlasında Çocuklar, Modern Amerikan Edebiyatı’nın en çok okunan eserlerinden biri. Anti-kahraman olarak tanımlayabileceğimiz 16 yaşındaki Holden Caulfield’ın ağzından sıra dışı bir New York deneyimi dinlediğimiz öykü kitabı, popüler kültürde en çok referans verilen kitaplardan.

Dönüşüm - Franz Kafka

Franz Kafka’nın harika metaforlarla süslediği bunalım portresi Dönüşüm’ü kesin duymuşsundur. Hâlâ okumadıysan ya da daha önceki girişimlerin başarılı olmadıysa, kitap hakkında bir ön araştırma yaparak kendine bir iyilik yapabilirsin.

Felsefenin Kısa Tarihi - Nigel Warburton

Antik çağdan başlayıp günümüze kadar yaşamış tüm büyük filozofların hayatını, herkesin okumaktan hoşlanacağı bir dille hikâyeleştiren Nigel Warburton, felsefeyi popülerleştiren yazar olarak da biliniyor. Hayatının en iyi felsefe dersine hazırsan, bu kitabı kesinlikle okumalısın!

Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali

Modern Türk Edebiyatı’nın en popüler eserlerinden Kürk Mantolu Madonna, Sabahattin Ali’nin incelikli paragraflarla bezediği bir aşk hikayesini anlatıyor. Son on senede pek çok ülkede tekrar basılmaya başlanan kitabı ana dilinden okuyacak şanslı azınlıktan olmak ise harika bir his!

21. Yüzyıl İçin 21 Ders - Yuval Noah Harari

2014 yılında basılan Sapiens ile insan türünün tarihine ışık tutan tarihçi Yuval Noah Harari’nin son kitabı 21. Yüzyıl İçin 21 Ders, bu sefer geçmişe değil geleceğe ışık tutuyor. Yapay zeka, sosyal medya, dijitalleşme, yeni dünya düzeni gibi konularda harika öngörüleri olan Harari’nin bu kitabı, 30’undan sonraki hayatın için bir rehber niteliğinde.

Cesur Yeni Dünya - Aldous Huxley

Distopya türü edebiyat dendiğinde akla gelen ilk eserlerden birisi olan Cesur Yeni Dünya, her ne kadar bugün yaşadığımız dünyadan farklı bir ortamda geçse de, yaptığı harika toplum eleştirileriyle her çağda geçerli olabilecek fikirlerle dolu.

Yabancı - Albert Camus

Modern Fransız Edebiyatı’nın en önemli yazarlarından Albert Camus’nun benlik ve kendinden uzaklaşma konusunu mükemmel bir derinlikle anlattığı Yabancı, 1940’ların Fransa’sında yaşayan Meursault adlı bir adamın hem tuhaf hem de oldukça sıradan hikayesini anlatıyor.

Normal İnsanlar - Sally Rooney

İrlandalı genç yazar Sally Rooney’nin ikinci romanı Normal İnsanlar, geçtiğimiz senenin en çok satan kitaplarından birisiydi. “Snapchat çağının Salinger’ı” yorumu yapılan Rooney’nin Normal İnsanlar’ı, bir türlü işleri yoluna koyamayan genç bir çiftin “bir öyle, bir böyle” giden ilişkisini son derece yalın bir şekilde anlatmayı başarıyor.

Kitap alışverişini bkmkitap’tan yap, Cashback ile anında nakit kazan!

Papara Card’ınla yaptığın alışverişlerden anında nakit kazanmanı sağlayan Cashback, bkmkitap’ta yapacağın alışverişlerin %15’ini anında kazandırıyor. Üstelik Şubat ayı boyunca bkmkitap’ta 100 TL ve üzeri alışverişler için harika bir indirim var. Bkmkitap'ın bu indirimlerine ek Cashback ile anında nakit kazanma fırsatını kaçırma!

💡
Bu yazı 17.02.2022 tarihinde güncellenmiştir. Cashback programı sona ermiştir.
KeşfetCashback